Na een half miljoen verkochte exemplaren is de Skoda Karoq toe aan een facelift. Het middelmaatje (de Kamiq is kleiner, de Kodiaq groter) krijgt een frisse neus met standaard led-lampen, nieuwe rijhulpsystemen en een standaard digitale tellerbak. Het scherm achter het stuur meet 10,25 inch en wordt vergezeld door een 8-inch scherm in het midden van het dashboard. Optioneel groeit dit scherm tot 9,2 inch. Overigens zal de eerste lichting Karoqs nog wel leverbaar zijn met ouderwetse tellers.

Eco-pakket voor het interieur

Voor wie begaan is met de koetjes maar toch wel fan is van (soort van) leren bekleding, is er het eco-pakket. Bij het aanvinken van deze optie installeert Skoda stoelbekleding gemaakt van gerecyclede PET-flessen en vegan leer in de cabine. Handig: bij de Skoda Karoq facelift is er nu ook een elektrische passagiersstoel met geheugenfunctie te bestellen. Laura, de digitale stemassistent, babbelt mee in vijftien talen.

Motoren Skoda Karoq facelift

In Nederland verschijnt de vernieuwde Karoq met keuze uit twee benzinemotoren. De instapper is een 1,0-liter met 110 pk en een handbak. Dan is er nog een 1,5-liter met 150 pk met een handbak of een DSG-automaat. Volgend jaar moet de nieuwe crossover in Nederland verschijnen. De prijzen worden nog bekendgemaakt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie