De auto die op papier in Nederland een gigantisch succes had moeten zijn, is vernieuwd. Hij heeft alle ingrediënten van de immens populaire Audi A3 Sportback, maar dan in een goedkoper (en niet onaantrekkelijk) Skoda-jasje. Het is de net-niet-stationwagen-hatchback voor mensen met een budget. Toch zie je hem nooit – echt nooit. Komt misschien door de naam Rapid, die nog uit het tijdperk stamt dat Skoda een synoniem was voor pure armoede.

Goed, de Skoda Rapid Spaceback is sinds 2013 op de markt en dus: tijd voor poging twee met een facelift. Skoda geeft het model nieuwe bixenon-lichtunits met led-dagrijverlichting en een chroomstrip in de bumper. Verder komt er een vergrote achterruit die doorloopt tot tussen de lichten in.

En binnenin? Ze hebben niet één maar twee USB-aansluitingen toegevoegd achterin. Verder iets nieuws en slims? Nee, alleen een ijskrabber en de gebruikelijke dingetjes. En de ijskrabber krabt niet eens zelf het ijs eraf… Wel heb je een WiFi-hotspot, net als Opel. Geef je kinderen een iPad, zet de hotspot aan en stouw zorgeloos die 415 liter bagageruimte vol.

Welke motoren krijg je in de Skoda Rapid Spaceback?

Verder krijgt de Skoda Rapid Spaceback nu ook een 1.0 driecilinder TSI, met 95 pk of 110 pk. Die eerste optie gaat in elf seconden rond naar 100 km/u en heeft een top van 184 km/u, die andere doet dit in 9,8 seconden en gaat maximaal 198 km/u. Verder kun je nog een 1.4 TSI, 1.4 TDI of een 1.6 TDI kiezen. Deze Skoda Rapid Spaceback is te bewonderen op de autosalon van Genève. Wanneer je ‘m ook echt kan kopen, dat weten we nog niet. Snel uitverkocht zal ie toch niet zijn. Je hoeft dus niet rapid in beweging te komen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie