01: Trek een trainingsbroek aan

Wees slim en kies eieren voor je geld. Werk, indien mogelijk, gewoon lekker thuis. Tuurlijk, jij kunt prima sturen en je auto staat op de beste winterbanden die geld kunnen kopen, maar die ene roestige Starlet met uitgedroogde banden niet. En laat hij nou nét achter jou rijden.

02: Maak de boel ijs- en sneeuwvrij

Krabben is de hel, we weten het. Doe het toch maar. Want anders ben jij in dit verhaaltje de boosdoener die we hierboven benoemen. Niet alleen omdat je zelf geen snars ziet, maar ook omdat al dat bevroren spul niet goed vast zit en jij geen controle hebt over waar het heen vliegt. Zelfs de KLM doet het bij zijn vliegtuigen, dan kun jij het ook wel doen.

03: Koop een idioot sterke stereo

Kijk, zo schiet het ruimen van sneeuw en ijs wel op. Turn Down for What is geen vereiste – als er maar flink wat lage tonen in het nummer zitten.

04: Koop een cabrio

Wat je niet ziet, hoef je ook niet te krabben. Klap dat dak open en alleen de voorruit blijft over om te bewerken met je krabber. Investeer wel in een goede muts.

05: Bezit geen Corvette of Mustang

Chevrolet Corvettes zijn al lastig genoeg om in bedwang te houden op droog asfalt. Zorg dat je niet de eigenaar bent van een Corvette als het sneeuwt.

06: Rij in slow motion

Alles is cooler in slow motion. En in de sneeuw gaat alles in slow motion. Iedereen die zich zelf eens vergiste in zijn snelheid weet dat: je bent je er een paar seconden van bewust dat je dat paaltje of die stoeprand gaat raken en je kunt er niets aan doen. Anticipeer je erop dat er een vertraging zit tussen jouw stuurbeweging en de reactie van de auto, dan ben je beter af.

07: Chocolademelk en nootjes

Chocolademelk en nootjes zitten ramvol energie. Als je in het ergste geval ergens strandt, dan heb je in ieder geval genoeg calorieën om een nachtje door te komen. Al is eten niet je grootste zorg bij min-temperaturen.

08: Volle tank

Zorg dat je tank vol is. De koude temperaturen drijven het verbruik omhoog en je wilt niet tijdens de horrorspits des doods langs de kant staan om vervolgens naar het tankstation te lopen voor een paar liter peut. Want snelwegbenzine is duur.

09: Koop een Arctic Truck

Je wilde sowieso al een allesoverwinnende Arctic Truck en nu heb je eindelijk een legitieme reden om er eentje te bestellen. Doe het snel, voordat de sneeuw weg is, anders ben je te laat en moet je weer verstandig doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Volkswagen Amarok AT35.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie