Helemaal klaar met krabben? Ga dan even naar de dokter voor een zalfje. Geen zin om de ruit ‘s ochtends ijsvrij te maken en werken alle lifehacks niet zo goed als beloofd? Dan kun je nog altijd je ruitensproeiers ombouwen tot vlammenwerpers. Een bijkomend voordeel is dat je het zowaar een keer warm krijgt van het ontdooien van de voorruit. En het is nog heel simpel om te doen ook. In de video onder aan de pagina doen ze het even voor.

Het ombouwen van je ruitensproeiers tot vlammenwerpers is best simpel. In het reservoir van de sproeivloeistof doe je iets brandbaars, zoals het schoonmaakmiddel isopropanol. Bij het sproeien moet je een vuurtje erbij houden, dat kun je doen met zo’n lange aansteker voor kaarsen.

De kerel achter deze video maakte een ingewikkeld systeem met actuatoren die de aanstekers bedienen, maar je zou in principe ook de aanstekers kunnen activeren met een touwtje. Moeten we je nog adviseren om dit niet na te doen, of had je dat zelf al bedacht?

Ruitensproeiers ombouwen tot vlammenwerpers

Dit artikel werd oorspronkelijk in 2021 geplaatst, maar is geactualiseerd en herplaatst

Reacties

 • FC8400 heeft op 1 december 2023 geschreven:

  5 Liter water op kamertemperatuur,
  verwijderd ijs op de auto ruiten snel en eenvoudig, zonder risico’s. Onderaan de ruit beginnen.

  Reageer
 • Hirsch heeft op 18 december 2022 geschreven:

  Grappig artikel ! Maar ook een bewijs dat de Nederlanders. na jaren kwakkelwinters, een lui volk is geworden. Kom op zeg, we willen toch stoere mannen zijn ? Opscheppen over onze sportieve prestaties, dus waarom niet stoer krabben ? Of slim zijn en de dag ervoor iets op de voorruit leggen, karton of aluminium zonwering, waardoor je bevriezen van voorruit voorkomt.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear