Wat wil je eerst: het goede nieuws of het betere nieuws? Laten we beginnen met het Goodwood Festival of Speed; het driedaagse Walhalla gaat dit jaar gewoon door. Van 8 tot 11 juli vergapen autoliefhebbers zich aan het mooiste blik van alle tijden in het Britse plaatsje Goodwood. Het andere goede nieuws is dat het zustermerk van Volvo een snellere Polestar 2 bouwde, speciaal voor de heuvelklim.

De specificaties

De snellere Polestar 2 produceert 476 pk in plaats van 408 pk. Om de auto stabiel te houden op het krappe heuvelklimpaadje groeide de spoorbreedte en zakte de carrosserie 30 millimeter dichter naar de grond. Op de vooras monteerde Polestar een setje Akebono-remmen van de Polestar 1. Daarnaast zijn de veren vóór 80 procent stugger. De dempers werden 30 procent stijver. Voorin monteerden ze een koolstofvezel veerpootbrug van de V60 – die past blijkbaar gewoon.

De snellere Polestar 2 krijgt een flauwe naam

De witte bliksem kreeg de velgen en wielen van de Polestar 1. Daarnaast ontwierp het team nieuwe bumpers voor de Polestar 2. Intern noemen ze de krachtigere elektrische auto ‘Beast’ – daar hadden ze dan weer wat langer over na mogen denken. Joakim Rydholm, de Chief Chassis Engineer van Polestar, sleurt de auto tijdens het Goodwood Festival of Speed de heuvel op. Hou je ogen open voor een filmpje.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie