Bentley introduceerde onlangs de nieuwe Bentley Flying Spur. De uberluxe limo is voor zowel de passagiers als de bestuurder een fijne plek om te vertoeven. Bij de Britten draait het niet altijd om snelheid, hoewel ze nu met de Continental GT voor een Pikes Peak-record mikken en ooit met de Bentley Speed 8 de 24 Uur van Le Mans wonnen. Tijd om de snelste Bentleys van dit moment dus op een rijtje te zetten, gesorteerd op de 0-100-tijd.

04. Bentley Mulsanne

Vermogen: 537 pk  0-100 km/u: 4,9 seconden Topsnelheid: 305 km/u We trappen het lijstje af met het topmodel van Bentley, de Mulsanne. De Mulsanne is vernoemd naar de ‘Mulsanne Straight, het lange rechte stuk op het Circuit de la Sarthe, waar de 24 uur van Le Mans gereden wordt. De snelste is hij niet, maar reden om te klagen heb je allerminst. Het is immers een Bentley en wel eentje met een 6,75-liter twin-turbo V8 en een achttrapsautomaat van ZF.

03. Bentley Bentayga Speed

Vermogen: 608 pk  0-100 km/u: 4,1 seconden Topsnelheid: 306 km/u De Bentley Bentayga Speed is de snelste SUV op de wereld. Niet de snelst accelererende, want op dat gebied wint de Tesla Model X het met zijn 3,2 seconden. Nee, het is de snelste fabriek-af SUV op basis van de topsnelheid. Zo is de Bentley snel uit het zicht verdwenen, gelukkig.

02. Bentley Flying Spur

Vermogen: 635 pk  0-100 km/u: 3,8 seconden Topsnelheid: 333 km/u Moet een limousine goed rijden? Bentley denkt van wel. Dit is de nieuwe Bentley Flying Spur en het merk gooide er een lading op de bestuurder georiënteerde tech tegenaan om er zeker van te zijn dat het de vernuftigste sedan van Bentley ooit is. Chauffeurs hadden het nog nooit zo goed.

01. Bentley Continental GT

Vermogen: 635 pk  0-100 km/u: 3,7 seconden Topsnelheid: 333 km/u Een W12-motor met 635 pk en 900 Nm koppel? Dat klinkt als de Bentley Continental GT. Inderdaad, de Gran Turismo van Bentley is dé manier om van grens tot grens, en van avontuur tot avontuur, de wereld te verkennen. Mocht je iets meer hoofdruimte willen hebben, kies dan de Convertible GT, die heeft oneindig veel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)