Het gele gebakje dat je hierboven ziet, begon zijn leven als een Enfield 8000 met net geen 10 pk. Nu is het de snelste elektrische auto met nummerbord ter wereld. Door waterschade was het zielige karretje afgeschreven. Toen kwam Jonny Smith – je weet wel, van Fifth Gear – en hij zag er wel potentie in. Meer dan 800 pk potentie. En je mag er gewoon mee de weg op.

Een stel batterijen van een Nissan Leaf voldeden niet. Smith opteerde daarom voor de accu’s uit de startmotor van een Bell Super Cobra gevechtshelikopter. Why not? Die zorgen voor een punch van 400 volt. De creatie is Flux Capacitor gedoopt en weegt een forse 900 kilo. De achterbandjes zijn slechts 205 millimeter breed, een dergelijke maat vind je ook onder de Volkswagen Golf van de buurman.

Hoe snel is de snelste elektrische auto?

Van 0 naar 182 km/u vliegt de Flux Capacitor in zes seconden. Dat is sneller dan een Lamborghini Aventador, McLaren 650S, Porsche 911 Turbo S en ja, de Tesla Model S P90D. De topsnelheid ligt ongeveer op 190 km/u. Veel harder wil je ook niet in het koekblikje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)