Stagiairs. Niet alleen goed voor koffie halen en om als zondebok te gebruiken als er iets mis gaat. Bij Volkswagen geven ze hun leerlingen vaak een project om te laten zien wat ze kunnen. Dat levert bijvoorbeeld een Golf op met 411 pk of in dit geval de snelste VW Arteon die het merk ooit bouwde.

De kunstzinnige sedan komt uit de hoge hoed van Volkswagen Australië. De 2.0 TSI in de Arteon produceert nu 490 pk en 600 Nm koppel – een flinke toename van de standaard 280 pk en 350 Nm. In een magere 3,9 seconden boekt de VW Arteon naar de 100 km/u. Volkswagen claimt dat deze meting heuvelopwaarts is uitgevoerd. In elk geval zeer potent.

De snelste VW Arteon krijgt bovendien een flitsende wrap en het koosnaampje ART3on. Binnenin plaatst Volkswagen een rolkooi, racestoelen en een brandblusser. Handig, aangezien kunst tegenwoordig de neiging heeft zichzelf te vernietigen. Pirelli P-Zero Trofeo semi-slicks omhelzen de sportieve velgen.

Vandaag rijdt de ART3on voor het eerst tijdens de World Time Attack Challenge, dat gehouden wordt in het Sydney Motorsport Park. Klinkt leuk zat, 490 pk in een Arteon. Maar stiekem hopen wij ook nog op een Arteon VR6.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie