Het nieuwe logo voor de PlayStation 5 en een rits televisies zijn niet de enige nieuwtjes die Sony meeneemt naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De techfabrikant presenteerde zowaar een eigen elektrische auto. De Sony Vision-S Concept is een sedan die een hoop inspiratie lijkt te lenen bij de Tesla Model 3, de Porsche Taycan en de Kia Stinger. Net als bij de Audi e-tron vervangt Sony de buitenspiegels door camera’s.

Sony – die vooral zaken als camera’s, televisies en audioapparatuur maakt – ziet de auto van de toekomst als een nieuwe ruimte voor entertainment en daarom ontwikkelden ze een 360-graden audiosysteem dat de inzittenden moet onderdompelen in geluidsgolven. Op het dashboard pronkt een groot breedbeeldscherm, nog groter dan dat van Mercedes. In totaal houden 33 sensoren (en camera’s dus) de binnen- en buitenkant in de gaten.

De Sony Vision-S is een samenwerking

Andere bedrijven die meedoen zijn ZF, die je kent van de versnellingsbakken; Blackberry, bekend van de Ping; Qualcomm, die zich bijvoorbeeld bezighoudt met draadloos laden; Nvidia, die waarschijnlijk zorgt dat de schermen soepel draaien. Oh, en Continental, die geen uitleg behoeft. Het Canadese Magma levert de elektromotoren voor de auto. Volgens Engadget is de 0-96-tijd 4,8 seconden en is de topsnelheid 240 km/u. Twee motoren van elk 272 pk zorgen voor de aandrijving.

Het is niet duidelijk of de televisie-, audio- en gameconsolefabrikant werkelijk plannen heeft om de Sony Vision-S op de markt te brengen. Waarschijnlijk is het een rijdend podium om de laatste technologische speeltjes te demonstreren, zodat andere autofabrikanten deze eventueel overnemen.

Samsung maakt ook auto’s

Sony is niet de eerste elektronicafabrikant die een poging waagt in de autowereld. Samen met Renault bouwt de Zuid-Koreaanse techgigant Samsung bijvoorbeeld de SM6, wat eigenlijk een Talisman is. Ook hebben ze een Twizy en een Clio. Onder de naam Samsung Heavy Industries maakt het conglomeraat ook andere voertuigen, zoals cruiseschepen.

Sony Vision-S is een rijdende PlayStation

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie