Het jaar 1923 is een belangrijk jaar voor de autosport. Niet alleen is dan de eerst 24 Uur van Le Mans, ook besluit Ugo Sivocci dat jaar mee te doen aan de Targa Florio met de Alfa Romeo RL. Voor extra geluk verft Alfa een wit vierkant met daarop een groen klavertjevier op de auto. Dit zorgt aanvankelijk voor geluk en Sivocci wint de race op Sicilië.

We willen je niet aanzetten tot bijgeloof, maar later dat jaar rijdt Sivocci op Monza in een auto zonder het klavertjevier. Het noodlot slaat toe en de coureur overlijdt in een crash. Bij het witte vierkantje stond elke hoek voor één van de coureurs, en uit respect voor Sivocci wordt één van de hoekjes weggehaald. Het driehoekje dat je nu kent, blijft over.

Omdat de overwinning met de eerste ‘Quadrifoglio’ een eeuw oud is, bouwt Alfa Romeo een speciale Giulia en een speciale Stelvio voor ieder jaar dat het geluksbloemetje bestaat. De auto’s heten voluit Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario. Je herkent ze aan de gouden rand om de Quadrifolgio-badge met daarin de jaartallen 1923 en 2023.

Aanpassingen aan de Giulia en Stelvio

De normale Giulia en Stelvio zijn recentelijk gefacelift, maar de snelle versies bleven nog achter. De Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario krijgen nu de updates. De koplampen zijn nu dus vernieuwd, net als het 12,3-inch scherm op het dashboard.

Alfa Romeo Giulia 100 jaar Quadriofoglio badge

In de cabine komt het goud terug in de stiksels en op het dashboard tegenover de bijrijder bij het getal ‘100’ met een klavertjevier. De middenconsole is voor deze versies gemaakt van koolstofvezel dat een 3D-effect moet hebben. Ook kun je kiezen voor een extra rijmodus genaamd ‘Race’.

Specificaties van de Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario

Alfa Romeo sleutelt ook wat aan de 2,9-liter V6-motoren die in de Giulia en Stelvio liggen. Voor het feestmodel komt er helaas geen 100 pk bij, maar 10 pk. Het vermogen is hiermee 520 pk. Daarmee heeft de Giulia 20 pk minder dan zijn GTAm-broer. Alfa Romeo laat ons weten dat er nog niets bekend is over de prijzen. Hoeveel er van deze uitvoering naar Nederland komen, is niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)