Zou Rolls-Royce inspiratie hebben opgedaan bij een oude cabaretshow van Theo Maassen? Als dat zo is, kunnen we ons voorbereiden op de RR ‘Chipolatapudding’ en de Black Badge ‘Allumuminium’. Vraag je je af wat TopGear nu weer heeft gerookt? Zoek zo op YouTube naar ‘Theo Maassen Eindhoven’ en schrik niet van de kwaliteit van het beeld en het geluid. Mocht je hier blijven, dan heten we je welkom bij de speciale Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis, oftewel de Ghost ‘Zonsverduistering’.

Rolls-Royce bouwt 25 stuks van de bijzondere uitvoering. Mocht je er eentje willen hebben, dan heb je pech, want alle exemplaren zijn al verkocht. Het luxemerk vertelt niet wat de 25 geluksvogels voor de Black Badge hebben betaald. Sowieso gaat Rolls nooit al te diep in op essentiële details van een auto, zoals de motor of de prestaties.

De bijzondere sterrenhemel in de speciale Rolls-Royce Ghost Black Badge

Nee, Rolls-Royce heeft het liever over de Starlight Headliner, of in het Nederlands: het sterrenplafond. Wanneer de deuren van de speciale Ghost sluiten en de motor wordt gestart, begint er een lichtshow in het dak. 1.846 ‘sterretjes’ imiteren het beeld dat je ziet bij een zonsverduistering. In totaal duurt de animatie zeven minuten en 31 seconden. Precies lang genoeg voor je chauffeur om je van de golfbaan naar je villa te brengen.

Die chauffeur kan voorin de tijd aflezen van een bijzonder klokje. In de ring van het uurwerk is een 0,5-karaats diamant verwerkt. Dit is weer een referentie naar de zonsverduistering. Trouwens, die oranje kleur die in je in het interieur tegenkomt kan ook worden verwerkt in de paraplu’s die in de deur verstopt zitten. Zou dit de definitie zijn van ‘zoveel geld hebben dat je niet meer weet wat je ermee moet doen’?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)