Thuiswerken heeft wel zo z’n voordelen. Bijvoorbeeld dat je vrijuit een niet sociaal geaccepteerde mening kunt uitdragen. Zoals nu, met deze Spofec Rolls-Royce Cullinan Overdose. Superfout, maar daarom best een beetje tof. Het is fijn om dat te kunnen zeggen zonder dat een collega een nietmachine naar je hoofd gooit. Spofec, een subdivisie van het bekende Novitec, claimt zelf geraffineerde verfijning – ja, ook zij kunnen nu dingen roepen zonder gevolgen.

Niet te missen is de nieuwe bodykit van de Spofec Rolls-Royce Cullinan Overdose. De bredere koets biedt onderdak aan nieuwe 24-inch velgen van het merk Vossen. Een module verlaagt de luchtvering met zo’n 40 millimeter en een nieuw uitlaatsysteem zorgt voor meer V12-herrie. Het vermogen laat Spofec groeien van 571 pk naar 685 pk. De 0-100-tijd krimpt hiermee van 5,2 naar 4,9 seconden. Ook voor het interieur biedt Spofec extraatjes aan, dat is allemaal maatwerk.

Waarom dit de perfecte zet is

De Cullinan is de meest geschikte Rolls-Royce die Spofec voor deze behandeling had kunnen uitkiezen. Waarom? Chris Harris verwoordde het erg mooi: ‘Helaas moest de Cullinan worden gebouwd. Er zijn veel te veel smakeloze rijkaards op aarde om ‘m niet te laten bestaan.’ En inderdaad, de Cullinan is de bestverkopende Rolls van dit moment. Daarnaast: de gemiddelde leeftijd van Rolls-eigenaren zakte de afgelopen jaren van 53 naar 39 jaar.

Reacties

  • Paul Jansen heeft op 17 maart 2020 geschreven:

    Vreselijk, voor te rijke sjonnies met totaal geen smaak vermoedelijk.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)