Je weet nooit wanneer de moordlustige bendeleden erachter komen dat je ze neppe Pokémon-kaarten hebt verkocht. Het is hun eigen schuld, want iedereen weet dat er geen holo is van Diglett. Ze zijn echter niet voor rede vatbaar en komen je halen. Dan is het handig om tijdens de bloedstollende achtervolging te weten hoe je als een professional moet springen met een auto.

Want er komt – blijkbaar – meer kijken bij springen met een auto dan alleen goed mikken, het gas indrukken en over een hobbel sturen. Incidenteel piloot en rallyrijder Wyatt van Team O’Neil Rally School leert het je. Na het kijken van de video moet je alleen nog even een mooi heuveltje vinden en rustig aan beginnen.

Belangrijk is dat je ruim voor je sprong naar de snelheidsmeter kijkt. Daarbij moet je rekening houden met je lastwisseling. Als je remt voor de sprong, wijst je neus naar beneden. Bij gas geven zal de neus omhoog gaan. In productieauto’s is het verstandig om tijdens de sprong even je gas los te laten zodat je aandrijflijn niet uit elkaar klapt bij de landing.

Springen met een auto: zo doe je dat

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie