Een nieuwe Spyker op waterstof of een samenwerking tussen Spyker en Donkervoort; het ware leuke 1-april grapjes geweest voor morgen. Maar helaas valt er momenteel weinig te lachen bij de Nederlandse autofabrikant. Of voormalig autofabrikant, eigenlijk. De curator wil graag 1,5 miljoen euro zien van eigenaar Victor Muller, zo meldt het FD.

De grote baas van Spyker zou vlak voor het faillissement de volledige inboedel van het autobedrijf meegenomen hebben. Alle spulletjes zou hij dan weer hebben ondergebracht bij een van zijn andere bedrijven, dat in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd. Volgens de curator horen de spullen bij het failliete bedrijf en het Britse bedrijf zou de schade moeten betalen.

Stuur maar Tikkie

Omdat een Tikkie maximaal tot 750 euro gaat, stuurde de curator een brief naar Muller voor de 1,5 miljoen euro. Aan dit betaalverzoek is nog niet voldaan. Uiteraard ontkent Muller de aantijgingen tegenover het FD: ‘De transacties voldoen aan alle voorwaarden. Dat zal straks ook blijken, want dit zal wel voor de rechter eindigen’.

De curator is momenteel bezig met de voorbereidingen om de merkrechten van Spyker te veilen. Als jij deze merkrechten zou kopen, mag jij onder de naam van Spyker nieuwe sportauto’s gaan bouwen. De vraag is of iemand het aandurft om met deze naam nog een nieuwe business te beginnen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie