Zelfs voor de meest fervente fan van Ayrton Senna is dit beeldje waarschijnlijk iets te veel van het goede voor op de koffietafel. Dit is namelijk een levensgroot, 160 kilo wegend bronzen beeld van de Braziliaanse coureur. Hij staat er racend op afgebeeld terwijl hij volgas door Eau Rouge gaat op Circuit Spa-Francorchamps.

De artiest Paul Oz selecteerde deze pose van Senna in een van de gevaarlijkste F1-bochten nadat hij de quote las ‘als je Eau Rouge weghaalt, haal je de reden weg waarom ik dit doe’. Na meer dan 12 maanden en het gebruik van foto’s en 3D-modellen zijn er drie identieke sculpturen klaar.

Wat gaat er gebeuren met de standbeelden van Ayrton Senna?

Een zal bij het goede doel Instituto Ayrton Senna komen te staan. De tweede komt in het McLaren Technology Centre te staan, samen met de auto’s waarmee Senna zijn drie wereldtitels won. En de laatste sculptuur zal verkocht worden met een vraagprijs van 199.000 pond. En om hem naar Nederland te laten verschepen betaal je nog eens 1.000 pond. Tien procent van de verkoopprijs zal gedoneerd worden aan Instituto Ayrton Senna.

Paul Oz zegt over de pose van het beeld: ‘Het is een positie die vreemd is voor de meeste mensen, en zelfs veel F1-fans zullen niet waarderen hoe extreem dit is. Zelfs in de jaren ’90, maar nu ook nog steeds. Als ik ergens tevreden over ben, is het wel de dynamiek en de balans van dit beeld.’

Heb je toevallig nog 200.000 pond ergens slingeren? Misschien na de aankoop van een huis van 88 miljoen dollar? Dan kun je hem gelijk een mooi plekje geven in je miljoenenvilla.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)