Als de legendarische achtervolging uit Bullitt vandaag de dag zou plaatsvinden, zou de Ford Mustang kansloos zijn. De vlotste Dodge Charger werkt tegenwoordig met 717 pk. En als protagonist kun je niet verliezen in je eigen film.

Gelukkig is hier de Steeda Mustang Steve McQueen Edition – op basis van de Ford Mustang Bullitt. De Amerikaanse tuner duwt de looks van de Mustang Bullitt in het huwelijksbootje met een supercharger die zorgt voor meer dan 800 pk. Zo kun je weer bijblijven met de boefjes.

Hij lijkt anders…?

In vergelijking met Fords eigen Mustang Bullitt is er gekozen voor een lagere en stuggere ophanging. Steeda voegde aerodynamische spulletjes toe aan de buitenkant, klassieke lamellen op de achterste zijruiten en traditionele muscle car-wielen. Voor het interieur kun je diverse delen in het Highland Green laten uitvoeren. Of in het koolstofvezel, wat jij wilt.

De 2,9-liter Whipple-supercharger voegt meer dan 300 pk toe, waardoor het totaal neerkomt op zo’n 810 pk. Al staat er op Steeda’s specificatielijstje nog een plusje achter het getal. Kijk Steeda lief aan (of geef geld) en ze verwijderen de achterbank voor je en zetten er een rolkooi voor terug.

Omgerekend kost het hele feest je zo’n 30.000 euro. Je moet zelf de Ford Mustang Bullitt aanleveren, die kost je zo’n 42.000 euro. Daarmee staat de Steeda Mustang Steve McQueen Edition in het lijstje van ‘Amerikaanse auto’s die we graag in Nederland zien tegen Amerikaanse Prijzen’, inmiddels een vast terugkerend segment. Afgekort AADWGINZTAP, als je dat makkelijker vindt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie