We adviseren je om, voordat je een elektrische auto koopt, eerst te checken waar de dichtstbijzijnde laadlocatie is. Natuurlijk, je kunt een wallbox laten installeren bij je thuis, maar een snellader om de hoek is toch prettig. Je kunt ook bij de gemeente aankloppen, maar verwacht dan geen 300-kW lader. Wat je beter kunt doen, is stemmen op jouw stad of dorp voor een laadstation van Tesla.

Ieder kwartaal kun je je stem uitbrengen op een plek in Europa waar de volgende Superchargers van Tesla moeten komen te staan. De plaats met de meeste stemmen krijgt vervolgens een snellaadstation. Om mee te doen aan de huidige stemming moet je vóór 31 oktober je stem uitbrengen. Je kunt per kwartaal vijf locaties kiezen. Je moet wel eerst even inloggen of een account aanmaken bij Tesla.

Hoeveel stemmen heb je nodig voor een laadstation van Tesla?

Wanneer we dit tikken, staat het Roemeense Brașov bovenaan met ruim 16.000 stemmen. Er is dus gemiddeld ongeveer 5.300 keer per maand gestemd op deze stad. Als deze lijn zich doorzet, zijn er ruim 21.000 stemmen nodig om te winnen. Als alle inwoners van de gemeente Bladel zouden stemmen, zou dat dus voldoende moeten zijn voor een laadstation in het Brabantse dorpje.

Er zijn dit kwartaal ook Nederlandse plaatsen in de race voor een nieuw Tesla-laadstation. De meeste stemmen gaan voorlopig naar Nijmegen. De Gelderse stad staat nu op de 78e plaats met ruim 1.500 stemmen. Als tweede Nederlandse plaats volgt het Friese Zurich, niet te verwarren met de stad in Zwitserland (of is dat hier juist wel gebeurd?).

Zurich staat nu op plaats 130 met bijna 1.000 stemmen. Toch knap voor een dorp met nog geen tweehonderd inwoners. We zouden je dan ook willen oproepen om de Friezen een handje te helpen. Klik straks even op de link hierboven en zorg voor een Tesla Supercharger in Zurich. Het Belgische Bastogne doet het overigens ook goed: zij staan momenteel 63e met ruim 1.700 stemmen.

Reacties

 • Beertje heeft op 6 oktober 2023 geschreven:

  Volgende mag in Kaapstad of zo.
  In Nederland hebben we inmiddels meer dan genoeg laadpalen van bijvoorbeeld Shell, Fastned, Ionity en BP.

  • Bauke heeft op 8 oktober 2023 geschreven:

   Die zijn debiel duur. Geen optie.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear