Nederland is met twee Bugatti’s uitstekend vertegenwoordigd in de Gumball 3000 van dit jaar. Daarmee staan we hoog in het lijstje van tofste deelnemers, maar helaas wordt Nederland heel hard overtroefd door YouTuber Mr. JWW, die uitkomt voor het VK.

Hij mag namelijk de enige straatlegale Aston Martin Vulcan ter wereld gebruiken om mee te doen aan de Gumball 3000 2019. RML Group bouwde de Vulcan twee jaar geleden om en sindsdien is er geen tweede meer gebouwd. Voor de rally kreeg de auto een wrap geïnspireerd door de Avro Vulcan-bommenwerper.

De straatlegale Aston Martin Vulcan staat hoger op z’n wielen en heeft een aangepast stuurhuis. Ook werd er verlichting toegevoegd en werd de koeling voor de motor verbeterd voor straatgebruik. Plus hier en daar nog wat kleine aanpassingen.

Aan het oorverdovende geluid van de 7,0-liter V12 met meer dan 800 pk werd niets gedaan. Evenmin als aan de racekoppeling en de sequentiële transmissie. Het worden 3.000 leuke mijlen voor Mr. JWW. Gelukkig zijn de stoelen wel comfortabeler.

De Gumball 3000 voert dit jaar van Mykonos in Griekenland naar het Spaanse eiland Ibiza. Op 7 juni gaat de rally van start.

Straatlegale AM Vulcan doet mee aan Gumball 3000

Reacties

  • Roger Hereijgers heeft op 29 mei 2019 geschreven:

    Ultimate Roadcar !!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)