De McLaren P1 GTR is gebouwd om alles op het circuit te verslinden en nooit een stap op de openbare weg te zetten. Het duurde echter niet lang voordat het bedrijf Lazante de Monster-Mclarens ging aanpassen zodat ze toch een kenteken kregen.

Twee van die straatlegale McLaren P1 GTRs staan nu te koop. In Nederland! Voel je de aanwezigheid niet? Het exemplaar in de kleur Cerulean Blue met een oranje vleugel is bovendien zo goed als nieuw; er staat net geen 250 kilometer op de teller. De zwarte, die bij een andere dealer staat, kan ook nooit veel gelopen hebben. Al staat er geen kilometerstand bij.

Wat kost zo’n straatlegale McLaren P1 GTR?

Dat is een gevalletje: ‘als je naar de prijs moet vragen, heb je het geld niet’. Het blauwe circuitmonster voor de straat kost je meer dan 3 miljoen euro. Het zwarte exemplaar kost je bijna 4 miljoen euro. En dan staan ze beide nog op Engels kenteken. Het BPM- en BTW-bedrag past niet op ons telraampje, dus die mag je zelf uitrekenen.

Naast de straatlegale McLaren P1 GTR krijg je een setje regenbanden, een zwikje reserve-onderdelen en een laptop. Maar een kentekenbewijs waar 1.000 pk opstaat, moet al genoeg motivatie zijn. Toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)