Regelmatig komen we beelden tegen van buitenissige studiemodellen die ergens op een zolderkamertje zijn getekend door iemand die ervan droomt auto-ontwerper te worden. Het gebeurt maar heel zelden dat autofabrikanten vervolgens inhaken om de betreffende tekeningen op te tuigen tot een echte auto.

Maar Mazda en Volkswagen gaan voor de verandering een keer mee in de dagdromen van hun fans. In Duitsland liet een student deze Volkswagen Viseo uit zijn pen vloeien. Het gaat om een driezitter met elektromotor, waarvoor de tekenaar zich heeft laten inspireren door de bijna buitenaardse gebouwen van architect Santiago Calatrava. De Viseo zit vol met allerlei praktische zaken. Zoals een achtergedeelte dat kan worden verwijderd, om vervolgens dienst te doen als koffer. Maar natuurlijk…

Maza gaat nog een stapje verder. Voorafgaand aan de Los Angeles Auto Show werd een wedstrijd georganiseerd voor designstudenten. Vervolgens plaatst Mazda tijdens de autotentoonstelling een enorme homp klei op de stand, waaruit het winnende design – naar verluidt de Mazda3 van 2018 – tevoorschijn wordt getoverd. Het kleimodel moet klaar zijn op het moment dat de beurs sluit, waarna een 21-jarige designstudente een stapje dichter is bij het vervullen van haar droom.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie