Gezien het huidige weerbeeld had de nieuwe Suzuki Splash beter nu in de showroom kunnen staan, maar we moeten helaas wachten tot volgend jaar. Wel vindt Suzuki het tijd om wat meer nieuws over de Splash naar buiten te brengen.

In september presenteert Suzuki de nieuwe Splash tijdens de IAA in Frankfurt. Wellicht dat daar dan ook de nieuwe Opel Agila staat, want de Agila en de Splash zijn een eeneiige tweeling. Beide modellen hebben aan de buitenkant een iets andere styling, maar zijn van binnen helemaal hetzelfde. En ze worden ook allebei gebouwd in de fabrieken van Suzuki in Hongarije.

Met de Splash stort Suzuki zich in een overvol segment, waar hij de concurrentie moet aangaan met auto’s als de Fiat Panda en de binnenkort te verwachten Hyundai i10. Er zijn drie verschillende motoren leverbaar, te beginnen met een 1,0 liter driecilinder met 65 pk. De andere benzinemotor is een 1,2 liter viercilinder met een vermogen van 86 pk. Een diesel is er ook, en wel een aggregaat met common rail injectie en een vermogen van 75 pk. Om de Splash tot een verantwoorde auto voor het hele gezin te maken, heeft Suzuki gezorgd voor zes airbags en veiligheidssystemen als ABS, brake assist en ESP.

Reacties

Meer van TopGear