Suzuki verkoopt niet graag auto’s. Ze beleven het meeste plezier aan het bouwen en de rest is bijzaak. Althans, die indruk krijgen wij. In juli liet het Japanse merk één foto zien van de Swift Sport. Probeer maar eens een auto te verkopen op internet met één foto. Geen goed idee. ‘Specificaties? Haha, zoek het toch lekker zelf uit’, stond nog net niet in het persbericht.

Goed, op de IAA in Frankfurt is de gele pretmachine officieel onthuld. Via een omweg laat de Engelse perssite wat foto’s en specificaties los. Waarom Suzuki zo geheimzinnig deed? Geen idee: dat ding klinkt serieus leuk. Als hij ‘TopGear Swift Sport’ zou heten, zouden we het van de daken schreeuwen.

De specificaties van de Suzuki Swift Sport

Om te beginnen weegt de nieuwe Suzuki Swift Sport slechts 970 kilo. Dat is 80 kilo minder dan zijn voorganger. De 1,4-liter turbomotor produceert 140 pk en 230 Nm. Oké, het zal nooit een geduchte tegenstander worden voor de nieuwe Renault Mégane RS, maar dat is ook nooit het doel geweest. Het is een eenvoudige pretmachine met een laag benzineverbruik en een dito aanschafprijs. De Suzuki Swift Sport is een medium-warme hatchback. Je wilt niet altijd je mond branden.

Zonder ook maar z’n deurgreep aangeraakt te hebben, durven we te garanderen dat de Suzuki Swift Sport leuk rijdt. Dat doen namelijk (bijna) alle Suzuki’s. En sowieso alle Swiftjes. Misschien zou Suzuki eens moeten proberen om er wat meer van te verkopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)