De legendarische Land Rover Defender verscheen in 1948 en, na een carrière van 67 jaar, rolde in 2016 de laatste Land Rover van de band. Na twee jaar afwezigheid van de Britse dinosaurus vond de Japanse modelauto-fabrikant Tamiya het tijd voor een miniatuurversie van de Defender. Hij is bovendien volledig elektrisch.

Het Japanse bedrijf staat bekend om op afstand bestuurbare auto’s die telkens weer akelig dicht bij de werkelijkheid in de buurt komen. Ditmaal hebben ze dus besloten om een verkleinde versie te maken van de Land Rover Defender 90.

Oog voor detail

De Tamiya Land Rover Defender: past qua lengte tien keer in een regulier exemplaar. Van de klassieke terreinwagen heeft een kap van polycarbonaat waarvan elk paneel en elke schroef op de juiste plek zit. Hij heeft zelfs authentieke banden met de juiste patronen én de verlichting werkt.

Verder beschikt dit model over mat verchroomde wielen en komt ‘ie met gegoten onderdelen zoals de radiator en de zijspiegels. Erg gaaf, deze Land Rover Defender R/C. Maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Deze Land Rover Defender 90  is in Nederland te verkrijgen voor zo’n 239 euro. Bekijk hieronder hoe de Land Rover Defender enorme obstakels overwint. Tenminste, voor hem enorm.

Tamiya Land Rover Defender:

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie