Dikke kans dat jouw eerste auto-avonturen met kleine speelauto’s was op zo’n voerkleed waarop een stad is afgebeeld. Een paar jaar later mocht je aan de slag met wat beter werk: de afstandsbestuurde auto’s. Daar kun je de Tamiya Wild One ook van kennen. Het bijzondere aan deze rc-auto is: er wordt een model gemaakt waar je echt zelf in kunt rijden.

In april van vorig jaar maakte The Little Car Company – je weet wel, van die kleine Bugatti Baby ll – bekend dat ze gaan werken aan een RC-auto voor op de weg. Nu, later dan gehoopt (door de leveringsproblemen in de industrie) is de echte Tamiya Wild One hier. Of ja, hij is heel dicht in de buurt. Zijn echte presentatie is deze zomer en de leveringen beginnen aan het begin van 2024.

Er worden maar honderd stuks gebouwd van de Tamiya Wild One Max Launch Edition. Daarna komen er nog andere uitvoeringen. Hij zal dan ook alleen in de vorm zoals je hem hierbij ziet, beschikbaar zijn. Ook krijgt elk exemplaar een ‘wegpakket’ waarmee hij geregistreerd kan worden en gewoon op de openbare weg mag komen in Europa. Dat is toch geweldig?

Specificaties van de Tamiya Wild One Max Launch Edition

In eerste instantie zou er een 5,6 pk elektromotor in komen met een topsnelheid van nog geen 50 km/u. Gelukkig ziet The Little Car Company daar nu van af. De motor zorgt in het productiemodel voor een topsnelheid van 96 km/u. Meer heb in Nederland ook niet nodig, toch? Hoe groot de actieradius van de 14,4-kWh batterij is, vertelt het bedrijfje nog niet. Wel weten we dat het gewicht rond de 500 kilo zit.

In de Tamiya Wild One Max Launch Edition zit jij en je passagier in een kuipstoeltje met een vierpuntsgordel. Je bestuurt hem dus niet meer op afstand, voor de duidelijkheid. Verder is er een 5,0-inch schermpje, Brembo-remmen, dempers van Bilstein en veren van Eibach. Niet het minste spul dus. Wat je moet betalen voor een Tamiya Wild One Max Launch Edition is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear