Ooit was er een tijd dat er bij een benzinestation sprake was van echte service. Een pompbediende gooide je je tank vol, terwijl ondertussen de ramen een schoonmaakbeurt kregen en er iemand even naar het oliepeil keek.

En als je echt mazzel had, dan werd zelfs de bandenspanning gecontroleerd. Die tijd ligt echter al lang achter ons. Tegenwoordig zitten er mensen achter een glazen wand om je volle tank af te rekenen. En er zijn zelfs onbemande tankstations waar je helemaal met niemand te maken hebt.

Het nadeel blijft echter dat je altijd de auto uit moet om te tanken. Ook daar is nu een oplossing voor bedacht. Op vier februari neemt minster Maria van der Hoeven de allereerste Tankpitstop ter wereld in gebruik. Simpel gezegd is deze Nederlandse vinding een pompstation waar een robotarm je al het werk uit handen neemt. Tankdop eraf, slang erin, tanken en afrekenen. Nadat je de robot hebt verteld welke brandstof je nodig hebt, neemt deze je al het werk uit handen. Op die manier kun je dus gewoon blijven zitten, dat is dan wel weer een aardige overeenkomst met vroeger.

Reacties