Wellicht dat er vanaf 1 juli weer een stroom aan Nederlanders over de grens gaat tanken. Dan wordt tanken duurder in Nederland. Benzinepomphouders in Duitsland en België zouden dan een boel extra klanten krijgen. Hoe ga je dan concurreren tegen de benzinepomp verderop? Misschien met misleidende bedragen op de prijspaal bij de station? Dat is wat een tankstation in België per ongeluk overkwam.

Een benzinepomp in Zolder had zo’n bord net nieuw gekocht. De cijferbakken waren niet goed aangesloten waardoor er automatisch drie bedragen kwamen. Zo adverteerde het tankstation met 1,111 euro voor een liter diesel, 2,222 euro voor Euro 95 en 3,333 euro voor Euro 98. De benzine was daarmee fors duurder, maar de diesel was 40 cent goedkoper volgens de prijspaal.

De goedkopere prijzen bleven niet onopgemerkt. Koopjesjagers kwamen echter bedrogen terug van hun tankstop. Hoewel de prijs verkeerd stond op de paal, waren de prijzen aan de pomp gewoon de juiste. Ook kregen de automobilisten niet uit coulance een beetje korting, zo meldt Het Belang van Limburg. Inmiddels werkt de prijspaal en worden de juiste prijzen aangegeven.

Diesel goedkoper adverteren, mag dat?

Zullen de pompbezoekers het hier bij laten? Misschien dat de klanten nog een klacht kunnen indienen voor misleidende reclame. Maar zou dat dan ook de andere kant op werken? Dat de pomphouder bij klanten extra geld voor de benzine kan eisen omdat ze niet de 2,222 euro per liter hebben betaald? We vermoeden dat dit verhaal geen staartje krijgt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear