Je zou maar op zondagochtend over de snelweg rijden en een taxi aantreffen op de vangrail. Dat overkwam enkele automobilisten afgelopen zondag op de A10 bij knooppunt De Nieuwe Meer in Amsterdam. Daar kwam een taxichauffeur met zijn auto op de vangrail terecht. Hoe dit precies gebeurde, is de politie nog niet duidelijk.

Is er een blaastest gedaan? We gaan er maar van uit van wel. Volgens de taxichauffeur zou hij van de weg gedrukt zijn door een andere automobilist en daardoor op de vangrail terecht zijn gekomen. Helaas liet een aantal hectometerpaaltjes het leven. Ook ziet het er niet goed uit voor de taxi. Uit de schade aan hectometerpaaltjes maakte de politie op dat de taxi zo’n 250 meter over de vangrail is geschoven.

De taxi op de vangrail zorgt voor veel vragen… en veel boetes

De eerste die ter plaatse was bij het tafereel was een andere taxichauffeur, die daar een paar minuten na het ongeval arriveerde. Hij zag hoe de chauffeur uit zijn taxi klom. Aangezien de auto toch wel een stukje boven de grond hing zal dat niet al te makkelijk zijn geweest. ‘Mijn vermoeden is dat hij er bij de oprit al op is gereden. Daar begint de vangrail vanuit de grond. Ik rij al twintig jaar taxi, maar ik heb dit nog nooit meegemaakt’, vertelde de getuige tegen Hart van Nederland.

Een aantal weggebruikers kon het niet laten om beelden te schieten van de taxi op de vangrail. De beelden van het donkere voertuig dat midden op de vangrail stilstaat zijn terug te vinden op kanalen als Twitter en dat was voor een aantal weggebruikers een duur filmpje. De politie deelde aan twaalf automobilisten boetes uit van 240 euro voor het gebruik van hun telefoon in de auto tijdens het rijden.

Taxi op de vangrail

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie