De diep donkergroene Ford Mustang uit de film Bullitt is zonder twijfel een van de stoerste auto’s ooit. Dat kwam vooral doordat filmheld, vrijetijdscoureur en coolheidskoning Steve McQueen erin door de straten van San Francisco scheurde, in een achtervolging die voor die tijd uniek was. In 1968 werden dat soort dingen nog langzaam opgenomen en versneld afgespeeld, maar voor Bullitt werden straten afgezet en reden de auto’s op volle snelheid.

Nog steeds is de film favoriet bij auto- en cinemaliefhebbers, en ook Ford erkent de historische waarde van Bullitt door van hun moderne Mustang zo nu en dan een speciale editie uit te brengen. Het enige punt is: Bullitt was op zich, los van die achtervolging, geen denderend goede film. Gelukkig heeft het bedrijf Gateway Classic Mustang nu, in samenwerking met McQueens nabestaanden, een reproductie met de juiste naam gemaakt: de Limited Edition Steve McQueen Signature Mustang.

Geef Gateway een Mustang fastback uit 1967 of 1968 en ze gaan ermee aan de slag. Los van de kenmerken uit de film (Highland Green metallic lak, geen logo in de grille, de unieke velgen) wordt de auto grondig aangepakt: een door Roush aangepaste V8 van 450 pk zorgt voor de aandrijving, samen met een vijfbak van Keisler. Een setje remmen van Baer biedt betere stopkracht dan de trommeltjes van het origineel. Een nieuw stuurhuis en een instelbaar onderstel zorgen dat de dikke ‘Stang ook een beetje fatsoenlijk door de bocht wil.

De Steve McQueen Signature Mustang wordt in beperkte oplage en op volgorde van bestelling gebouwd. Regel je eigen exemplaar hier. Over een prijs wordt niets gezegd, maar ga er maar van uit dat je vrij diep in de buidel zult moeten tasten voor een van deze ultiem coole Mustangs.

Advertentie

Reacties

Lees meer over ford
Advertentie