Met de komst van de 992 blaast de 991-generatie van de Porsche 911 zijn aftocht. Een terechte reden voor tuners om alles uit de kast te halen om zo de 991 een spectaculair afscheid te geven. De specialisten van TechArt hebben hun kunstje losgelaten op de Porsche 911 Turbo S, en het resultaat is deze TechArt GTstreet RS. De cijfers van dit monster zijn zo heftig dat zelfs de almachtige GT2 RS staat te trillen van angst.

Monsterlijke cijfers

TechArt plaatste nieuwe turbo’s op de 3,8-liter zescilinder boxermotor en genereert zo een overweldigende 770 pk. Ter informatie: de normale motor heeft 580 pk… Af-fabriek had de auto 750 Nm aan koppel. En na de magie van TechArt? 920 Nm.

Zelfs met de vierwielaandrijving en een van de snelste versnellingsbakken op de markt merk je eigenlijk geen verschil als je van 0 naar 100 km/u gaat. Dat duurt 2,5 seconden; 0,4 seconden sneller dan de standaard auto en slechts 0,1 seconden sneller dan wat wij ooit wisten te klokken.

Nee, je moet je voet op het pedaal houden. De GTstreet RS heeft slecht 8,1 seconden nodig om van 0 naar 200 km/u te gaan. Dat is 1,1 seconden sneller dan de standaard 911 Turbo S. En het verschil blijft maar groter worden. De topsnelheid van de GTstreet RS ligt boven de 340 km/u.

TechArt zorgt voor extra magie

Het meest interessante aan de van koolstofvezel druipende bodykit zijn de nieuwe aerodynamische wielen. TechArt legt uit: ‘Gesmede aero-ringen van koolstofvezel beschermen het remsysteem tegen steenslag en zorgen voor minder turbulentie rond de wielen.’

Ook het interieur van de GTstreet RS springt eruit. Het bestaat uit ‘luxueuze, onbewerkte wol gecombineerd met leer en alcantara’. Fancy. En er is meer: TechArt zegt dat de stoffen ‘bijzonder duurzaam en brandvertragend’ zijn. Er worden slechts tien exemplaren van de TechArt GTstreet RS gemaakt, voor een nog onbekende prijs. Haal er één nu het nog kan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)