Je hoort het de laatste tijd meer: ‘problemen met de supply chain‘. Onder meer door corona en schaarste van grondstoffen kunnen bepaalde onderdelen niet op tijd worden geleverd. Automerken hebben hier enorm last van, maar voor Mercedes is het nu wel uitzonderlijk vervelend. Zij hebben geconstateerd dat er bij zo’n 800.000 Mercedessen wereldwijd een kans is dat de koelvloeistofpomp gaat lekken. Dit kan door een elektrochemische reactie leiden tot brand, maar ze kunnen het probleem nog niet oplossen.

Terugroepactie Mercedes voor brandgevaar wordt uitgesteld

Het extra probleem is dat er geen onderdelen beschikbaar zijn om het mankement te repareren. Het is niet helemaal duidelijk of Mercedes het onderdeel nog moet ontwikkelen of dat de voorraad nog te beperkt is door leveringsproblemen. Linksom of rechtsom: er zijn geen onderdelen. Naast het plaatsen van een nieuw onderdeel voert Mercedes een software-update uit tegen het euvel. Het zou gaan om dieselmotoren die van 2017 tot 2021 zijn geleverd. Concreet gaat het om de Mercedes GLC, GLE, GLS, CLS, C-klasse, E-klasse, S-klasse en G-klasse.

‘Gebruik de auto zo min mogelijk’

Bestuurders van de Mercedessen in kwestie krijgen een brief thuis waarin gewaarschuwd wordt voor het mogelijke mankement. Ook in Nederland worden de brieven verstuurd, zo meldt vakblad Automotive Management. De tussentijdse oplossing van Mercedes is het verzoek aan 800.000 klanten of ze hun auto zo min mogelijk willen gebruiken. ‘In de tussentijd moet het voertuig waarop de terugroepactie betrekking heeft bijzonder voorzichtig worden bestuurd en moet het gebruik tot het vereiste minimum worden beperkt’, zo staat in een brief van Mercedes aan Duitse klanten.

Advertentie

Reacties

  • Mostinckx Julien heeft op 20 februari 2022 geschreven:

    Voor mijn GLC coupé (aankoop 10/2021) kreeg ik nu pas een terugroepbrief. Na een week verlof en 130 Km gereden te hebben naar huis bleek mijn wagen eens in de garage geparkeerd een sterke brandgeur te vertonen. Vervelend in een weekend. Een chat met Mercedes kon me alleen maar zeggen om zo snel mogelijk mijn dealer te contacteren.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie