Het beste financiële advies dat we kunnen geven: neem geen financieel advies van TopGear aan. We weten net-aan iets van auto’s, laat staan iets van de aandelen erachter. De enige goede investering die wij ooit deden was een tank benzine, die de volgende dag een stuk meer waard was. En dat hebben we letterlijk in de fik gezet. Gelukkig zijn er mensen die wél iets weten van aandelen, zoals Forbes.

Baal je ervan dat je niet hebt geïnvesteerd in Tesla een paar jaar geleden? Of in Microsoft nog langer geleden? En wil je liever niet dat je over tien jaar wéér terugkijkt op een gemiste kans? Dan zou je rustig kunnen gaan oriënteren op de vele nieuwe automerken en hun toeleveranciers.

Alternatieven voor Tesla-aandelen

Forbes maakte een lijst van aandelen die je scherp in de gaten moet houden. Het zijn aandelen van fabrikanten van elektrische auto’s, maar ook toeleveranciers zoals batterijproducenten en aanbieders van laadpalen. In het oorspronkelijke artikel geven ze toelichting van alle aandelen, maar wij zetten ze gewoon op een rijtje. Oh en, Tesla staat er gewoon nog tussen.

Mede dankzij investeringen van overheden, zien ze bij Forbes veel kans dat de aandelen gaan stijgen. Ook zou de stijgende olieprijs een goede aanjager zijn voor EV-bedrijven. Wel waarschuwt het artikel voor een eventueel naderende recessie, wat de groei van de bedrijven kan temperen. Investeren is altijd een risico, hou dat altijd in je achterhoofd.

De titel van dit artikel wat aan suggestieve kant? Met deze lijst EV-aandelen kun je op twee manieren miljonair worden: of je investeert als Jan Modaal en krijgt forse winst – of je investeert als miljardair en verliest zoveel tot je weer miljonair bent. Hadden we al gezegd dat TopGear niet de beste plek is voor financieel advies?

Met deze EV-aandelen kun je alsnog (misschien) miljonair worden

 • Tesla (TSLA) – Autoproducent
 • General Motors (GM) – Autoproducent
 • QuantumScape (QS) – Producent van solidstate-batterijen
 • Rivian Automotive (RIVN) – Autoproducent
 • Chargepoint Holdings (CHPT) – Laadpalenproducent
 • Albemarle (ALB) – Lithiumbedrijf
 • Lucid Motors (LCID) – Autoproducent
Advertentie

Reacties

 • Hihi heeft op 2 november 2022 geschreven:

  Goh, Tesla is zoooo interessant. Ze zijn dit jaar al -40%. Net als Bitcoin. En die vergelijking is geen toeval.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie