Als het om Tesla gaat, zijn er mensen die áltijd iets negatiefs zullen zeggen omdat het Tesla is. Andersom zullen er altijd mensen zijn voor wie het onmogelijk is om iets anders dan lofzang te reageren. Die twee groepen vinden elkaar dikwijls op Twitter voor een levendige discussie. Wij geven de feiten, jij mag je mening vormen. De video staat onderaan.

In de onderstaande tweet zie je een video van een Tesla Model 3 die rijdt op Autopilot. De bestuurder van een BMW haalt de Tesla rechts in en bij het naar links gaan snijdt de BMW de Tesla af. Volgens de uploader van de video is het de Autopilot van de Tesla die zelfstandig uitwijkt naar de vluchtstrook en zo een aanrijding voorkomt. ‘Dit is video bewijst dit goed!’ en ‘Veiligheid redde me van een crash!’, aldus de man. Adrenaline doet rare dingen met je taalvaardigheid.

Remmen of ontwijken

Het grootste bezwaar van critici is de manier waarop de Tesla reageert op de BMW. De abrupte stuurbeweging over een stoffige vluchtstrook is niet ideaal. Aangezien er niets achter de Tesla rijdt, had de auto ook kunnen remmen om het ongeluk te voorkomen. Ze vinden ook dat de auto pas laat reageert en dat een mens de intenties van de BMW al veel eerder had kunnen zien aankomen.

Volgens de boeroepers had de Tesla al een rijstrook naar rechts moeten opschuiven, dan was de hele situatie voorkomen; zo zou het de schuld zijn van Autopilot. Anderen zeggen dat de Model 3 de zwarte sedan aan het inhalen is en dat de BMW moet afremmen. Dan is er nog een andere vraag: wat was er gebeurd als de bestuurder gewoon zelf had gereden en zelf aan het opletten was?

Tesla Autopilot redt bestuurder, of toch niet?

Advertentie

Reacties

  • Gert heeft op 3 maart 2021 geschreven:

    De Tesla is nog niet naar rechts gegaan omdat hij anders te kort voor de achterligger komt. De BMW komt langs rechts voorbij en kapt de Tesla agressief af. De autopilot reageert op de best mogelijke manier. Enkel op de rem duwen zou te laat komen en toch een ongeval veroorzaken.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie