Gisteren heeft Tesla-topman Elon Musk bij een prijsuitreiking in Duitsland de locatie van zijn langverwachte Europese Gigafactory aangekondigd. Het wordt niet Engeland (gek hè?) en ook niet Nederland – het wordt Berlijn. En er komt meteen een ontwikkelings- en designcentrum bij te staan. ‘Iedereen weet dat Duitse engineering uitstekend is,’ aldus Musk, ‘en dat is deels waarom we onze Europese Gigafactory in Duitsland zullen bouwen.’

Later verduidelijkte Musk zijn aankondiging op Twitter. De fabriek komt in de buurt van het nieuwe Berlijnse vliegveld te staan en er zullen accu’s, aandrijflijnen én auto’s geproduceerd worden. De Model Y is de eerste Tesla die er van de band zal rollen. Na de eerste Gigafactory in Nevada, de tweede in de staat New York en de derde in China zal dit Tesla’s vierde accuproductiefaciliteit worden. In 2021 moet de fabriek operationeel zijn.

Maar eerst Shanghai

Momenteel focust Tesla zich op het bouwen en openen van hun derde Gigafactory in Shanghai. Bij de bouw daarvan is 2 miljard dollar gemoeid. De Chinese verkopen van Tesla ondervinden momenteel hinder van de handelsoorlog met de VS. Daarnaast is het ook gewoon een logische zet om een fabriek te plaatsen in het land met de grootste afzetmarkt ter wereld. Naast accu’s zal de Chinese Gigafactory zowel Model 3’s als Model Y’s gaan produceren.

Reacties

 • Will Eisinga heeft op 13 november 2019 geschreven:

  Elon Musk TESLA in Berlijn samen met Herbert Diess VW. Mooie combinatie.
  Berlijn is geniaal, in het hart van Duitsland Autoland,
  naast vliegveld
  naast het parlement.
  VW ID MEB heeft TESLA veel te bieden. TESLA heeft VW veel te bieden.
  VW ID
  VW Ionity laadstations
  VW Elli zonnestroom met Zonneparken langs snelwegen
  TESLA S3XY Cybertruck Semi.
  TESLA Superchargers met Zonneparken langs snelwegen
  rijden op de zon, 130 km.
  dat is toch prachtig?

  Reageer
 • Kalava heeft op 13 november 2019 geschreven:

  Weer een gemiste kans voor Nederland

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear