Had je een paar jaar geleden aan de gemiddelde Nederlander gevraagd wat Oracle is, dan had de burger je waarschijnlijk gevraagd om ‘Orikkul’ nog eens te herhalen. Dikke kans dat meer Nederlanders nu bekend zijn met de naam doordat ie op de zijkant van Verstappens auto staat. Wellicht dat het softwarebedrijf ook bij Amerikanen bekendheid gaat winnen. Oracle laat namelijk een Tesla Cybertruck als Amerikaanse politieauto zien.

Tijdens een presentatie over de toekomst van Oracle is medeoprichter Larry Ellison aan het woord. Ellison werkte in het verleden voor Tesla. Hij laat een rendering van een Tesla Cybertruck als politieauto zien en vertelt erbij. Het beeld ziet er niet uit alsof de Cybertruck morgen zijn eerste rondje gaat patrouilleren, maar toch komt de volgende generatie van de politieauto ‘erg snel’, zo zegt Ellison.

‘Het is mijn favoriete politieauto. Eigenlijk is het mijn favoriete auto. Het is Elon Musks favoriete auto. Het is ongelofelijk’, vertelt de medeoprichter. Er is volgens Ellison nog meer te melden over de aanstaande Tesla: ‘Ik weet er teveel vanaf, een gedeelte ervan moet nog worden onthuld.’ Misschien weet Ellison dus wel of er een kleinere versie van naar Europa komt. Of zou hij meer weten over vermogen, koppel of batterijformaten?

Waarom zou de Tesla Cybertruck een goede politieauto zijn?

Bij het virtuele plaatje draagt de Cybertruck zwaailichten, sirenes en een bullbar. Op boeven jagen moet geen probleem zijn met een 0-100-tijd van 2,9 seconden en een actieradius van meer dan 800 kilometer. Hij mist op deze afbeelding trouwens de gigantische ruitenwisser.

Ellison stipt nog een aantal voordelen van de Cybertruck aan: ‘Het is erg veilig, erg snel, heeft een koets van roestvrijstaal en we hoeven geen schermen of camera’s toe te voegen, omdat we de bestaande camera’s en schermen kunnen gebruiken om onze applicatie in te zetten’. We vragen ons af of een Nederlandse politiestrepen ook bij de Cybertruck zouden passen.

Reacties

 • Expert heeft op 24 september 2023 geschreven:

  Volgens de historie van Musk’s beloftes zal deze er in 2032 vast komen.

  Reageer
 • Maarten heeft op 23 september 2023 geschreven:

  Cyberpunk vibes! Zo dik.
  Natuurlijk dom en lomp groot apparaat, maar dat zijn alle Amerikaanse pick-ups. Soms zo belachelijk en pompeus gebouwd dat de voorkant op een flatgebouw lijkt.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)