Tesla dwingt Audi terug naar de tekentafel

Hoe Tesla concurrenten Audi en Porsche achter hun oren liet krabben

Foto('s): PorschePorsche Museum Stuttgart Taycan
Foto('s): Audiaudi e-tron gt concept
Foto('s): Audi AGaudi e-tron gt concept
Foto('s): Audiaudi e-tron gt concept interieur
Foto('s): Audisnellere audi e-tron performance siam beige
Foto('s): Audisnellere audi e-tron performance siam beige
Porsche Museum Stuttgart Taycan
audi e-tron gt concept
audi e-tron gt concept
audi e-tron gt concept interieur
snellere audi e-tron performance siam beige
snellere audi e-tron performance siam beige

Automerken gluren graag even bij de buren. Ze kopen een auto bij de concurrent en schroeven ‘m compleet uit elkaar om de onderdelen te analyseren. Je zou verwachten dat met geld smijtende giganten als Porsche en Audi niet snel schrikken van het werk van een kleine Amerikaanse autofabrikant, maar Tesla dwingt Audi en Porsche nu terug naar de tekentafel.

Waarom? De merken uit de Volkswagen Groep kochten een Tesla Model 3 en schrokken van hoe goed de kleine sedan in elkaar zat. Ook concludeerden ze dat ze de kosten van hun elektrische platform (Premium Platform Electric, of PPE) terug moesten dringen om competitief te blijven. De auto’s van Porsche en Audi zouden 3.000 euro te duur uitvallen.

De Audi e-tron was te duur

Volgens het Duitse Manager Magazin, dat met dit verhaal kwam, haalde de Audi e-tron veel doelen niet en kostte hij veel te veel geld om te ontwikkelen. De elektrische SUV van Audi staat op de voorloper van het PPE-platform, maar blijft nog lange tijd verkrijgbaar. De Porsche Taycan en de Audi e-tron GT staan bijvoorbeeld wel op het nieuwe elektrische platform.

Volgens het Duitse magazine gaan de merken nu opnieuw aan de slag om het onderstel van hun aankomende elektrische auto te verbeteren. Het PPE-platform moet goedkoper en beter worden om te kunnen concurreren met Tesla. En al helemaal als Tesla ooit nog een keer écht met een versie van de Model 3 komt die minder dan 50.000 euro kost…

Reacties
  1. Will Eisinga zegt op 8 maart 2019 om 12:58:

    TESLA TESLA TESLA.
    De beste de snelste de mooiste de schoonste de goedkoopste. maak een proefrit in de TESLA. WAAAAW.

  2. EINIE zegt op 18 februari 2019 om 20:54:

    de kooi van faraday , opgesloten zitten in een zeer krachtig elektromagnetisch veld zie boek richard snoeker OVER HET GEVAAR VAN ELECTRISCHE AUTO S EN JE GEZONDHEID

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken