Zoals Tesla wel vaker ergens tegenin gaat, gingen ze dit kwartaal in tegen verwachtingen van analisten en beleggers. Zij verwachtten dat het automerk verlies zou draaien, maar het tegendeel is waar. Tesla behaalde in het derde kwartaal een omzet van 6,3 miljard dollar en zowaar wat winst. Door het goede nieuws schiet de aandelen met 20 procent omhoog naar 306 dollar, een hoogtepunt voor 2019. Dit is de eerste keer dat het merk dit jaar winst maakt. Dat beleggers hier niet op gerekend hadden, is dus nogal logisch. Wie had er immers wel op gerekend?

Tesla produceerde in het derde kwartaal van 2019 maar liefst 97.000 auto’s. Het automerk maakte mede hierdoor een winst van 143 miljoen dollar. Vorig jaar lag de winst van Tesla in het derde kwartaal zelfs nog een stuk hoger, op 311 miljoen dollar. Hierom geeft het winstrapport van het bedrijf toch een winstdaling van 54 procent aan. Musk geeft aan dat Tesla fors bespaarde op kosten om dit resultaat te behalen.

Veel kosten werden bespaard om het aandeel van Tesla te verhogen

Hij verwacht nu dat zijn bedrijf de productie van 360.000 auto’s, die hij voorspelde voor dit jaar, gaat halen. Om dit ook daadwerkelijk te halen moeten ze in het laatste kwartaal nog ruim 100.000 auto’s produceren. Als dit lukt, zetten ze opnieuw een persoonlijk record. Musk ziet de toekomst positief in en voorspelt dat Tesla ieder volgend kwartaal winst zal maken, met misschien een uitzondering rondom de lancering van nieuwe modellen.

Het Amerikaanse automerk wil aan het eind van het jaar 10.000 auto’s per week gaan produceren. Om dit doel te halen lieten zij een fabriek in Shanghai bouwen, die na tien maanden nu klaar is voor gebruik. Musk beweert dat het produceren van Tesla’s daar 65 procent goedkoper is dan in de Verenigde Staten. Met deze kostenbesparing en het verhogen van de productie hopen zij het aandeel van Tesla hoog te houden. We moeten het natuurlijk nog zien, maar het klinkt in ieder geval allemaal mooi.

(Beeld: Tesla Europe)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear