Het duurt niet lang meer voordat Tesla’s het doelwit worden van taxi-grappen. ‘Als ik elektrisch wil rijden, bel ik wel een taxi’, en dergelijke spotternijen. Mercedes-eigenaren zijn in hun nopjes.

Rond Schiphol zie je haast niet anders dan Tesla’s. En taxi’s maken kilometers. Veel kilometers. Het zal je dan ook niets verbazen dat de Tesla met de hoogste kilometerstand van Nederland (die we konden vinden) op blauwe platen staat.

Het gaat om een witte Tesla Model S uit 2014 die te koop staat in Amsterdam. Die zal genoeg slaperige passagiers met korte broeken en slippers op een te koude ochtend hebben gezien. De teller staat op meer dan 520.000 kilometer. De eerste foto is trouwens niet de Tesla in kwestie, maar je snapt vast waarom we die foto gekozen hebben als je de rest van de beelden ziet.

Hoe is de Tesla met de hoogste kilometerstand van Nederland technisch?

De accu en de aandrijving (vermoedelijk de motor) zijn al eens vervangen, net als de draagarmen en de stabilisator. Taxi-Tesla’s hangen wat vaker aan de snellader, dus de accu zal dan ook sneller slijten. Het interieur ziet er na een half miljoen kilometer aan passagiers nog netjes uit.

De verkoper vraagt 29.040 euro voor de Tesla met de hoogste kilometerstand. Het is daarmee ook de goedkoopste Tesla Model S van Marktplaats.

Bedankt Thomas voor de tip!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie