‘Bij Tesla maken we geen langzame auto’s’, zei Elon Musk ooit. Maar ze maken wel langzaam auto’s. Volgend jaar komt de Tesla Model 3 officieel pas naar Nederland, drie jaar na de onthulling. Met de nadruk op officieel. Want blijkbaar is het al mogelijk om een Tesla Model 3 in Nederland te rijden.

Sinds deze maand staat er namelijk een Model 3 op Nederlands kenteken (TN-270-G). Tesla Nederland bevestigde aan TopGear dat het in ieder geval géén auto van de hun is, zoals dat vorig jaar wel het geval was met een Model 3 (PS-572-H).

Europese typegoedkeuring?

Dus zochten we contact met de RDW, om te vragen hoe dat nou precies zit met importeren. Er zijn twee mogelijkheden: of de eigenaar heeft de auto zelf laten testen in Lelystad om het kenteken te bemachtigen, of de Europese typegoedkeuring is al afgegeven en je kunt vrij importeren.

De laatste optie klinkt het meest logisch, gezien er ook al Tesla Model 3’s in Duitsland op kenteken staan. Allemaal grijze import, uiteraard. Zowel in Amerika als in Duitsland staan er meer dan genoeg Tesla Model 3’s te koop. Zelfs als een Performance-uitvoering.

Waar haal je een Tesla Model 3 in Nederland?

Je moet ‘m zelf even over de grens halen, dus. Oftewel: een Tesla Model 3 naar Nederland halen en een afspraak maken bij de RDW. Dan omzeil je in ieder geval de ellenlange wachtlijst waarvan je nu nog geen enkel idee hebt wanneer je een keer aan beurt bent.

Maar misschien tóch eventjes wachten tot Tesla Nederland ze officieel gaat leveren. Dan kun je tenminste bij de garage terecht als er iets mis is met je elektrische sedan. Of je moet twee rubberen rechterhanden hebben.

Update 27-09-2018: Tesla Nederland laat nu weten dat ze tóch wel de eigenaar zijn van de Model 3. Dat sluit echter niet uit dat zelf importeren een optie is.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie