Tesla wordt enkel nog door Alfred Hitchcock overtroffen als het gaat om het opbouwen van suspense. Want bijna drie jaar na de onthulling, na een hoop gedoe, drama en speculatie, verschijnt de nieuwe Tesla Model 3 in Nederland. Hij komt volgend jaar.

Tesla Model 3: levertijd voor Nederland is bekend

De komende weken mogen reserveringshouders in Europa langskomen bij vestigingen van Tesla om hun Model 3 samen te stellen. Als eerste zijn de Model 3 Performance en de Long Range AWD-versie aan de beurt. Andere versies volgen later. De goedkoopste versie van een beloofde 35.000 dollar wordt ook nog niet in Amerika geleverd.

De eerste bestellers kunnen hun Tesla Model 3 al in februari 2019 verwachten. De eerste leveringen beginnen in februari 2019 en zijn gebaseerd op de reserveringsdatum, bezorglocatie en configuratieopties.

Specificaties Tesla Model 3

De Tesla Model 3 Long Range AWD haalt volgens de WLTP 544 kilometer. Hij sprint in iets meer dan 4,5 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid is 233 km/u. Je kunt hem aan het Supercharger-netwerk van Tesla hangen, maar helaas is dit niet gratis zoals bij de Model S.

De Tesla Model 3 Performance is de meest potente van het stel. Deze sprint in 3,5 seconden naar de 100 km/u. De gewichtsverdeling is 50/50 en je kunt er ook nog eens aardig mee driften in de Track Mode. Bij deze auto kun je de topsnelheid verhogen naar 250 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)