Het duurde even, maar de levertijd voor Tesla Model 3 in Nederland is eindelijk bekend. Maar wat kost het ding nou eigenlijk? Is het de betaalbare elektrische revolutie op wielen waar de wereld op zat te wachten? Mogen we voor 35.000 euro instappen? Nee, voorlopig kun je alleen de duurdere versies krijgen in Nederland.

Laten we direct de eerste prangende vraag beantwoorden: de Model 3 ontspringt de Tesla-taks niet. De goedkoopste versie is voorlopig de Long Range AWD. Een goedkopere uitvoering zal pas later volgen. Deze kost minimaal 58.800 euro. Je krijgt standaard het premium-interieurpakket met 14 speakers, 4 USB-poorten en docking voor twee smartphones.

Het interieur is leverbaar in de kleuren wit en zwart. Qua lakkleuren heb je de keuze uit Midnight Silver, Deep Blue, Multi Coat Red en Pearl White. De Enhanced Autopilot-optie kost 5.300 euro extra. Je kunt kiezen uit 18-, 19- en 20-inch wielen.

Prijs Tesla Model 3 Performance

De BMW M3-tegenhanger van Tesla kost je 69.700 euro. En dat is, gezien de prestaties, toch zeer schappelijk. De BMW M3 kost dankzij uitstoot-straf van de overheid ten minste 114.795 euro. De Performance sprint in 3,5 seconden naar de 100 km/u en heeft optioneel een topsnelheid van 250 km/u. Zonder de optie is dat 233 km/u. Benieuwd hoe de Tesla Model 3 Performance rijdt?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie