Versleten remmen zullen bij elektrische auto’s minder vaak voorkomen dan bij benzineauto’s. Dit omdat de elektromotor het grootste deel van het stopwerk doet. Maar dat mag geen reden zijn voor Tesla-techneuten om het slepende geluid van metaal op metaal niet te herkennen, zoals gebeurde in de Verenigde Staten. Daar was blijkbaar een Tesla Model 3 zonder remblokje geleverd.

Verse Tesla-eigenaresse April hoorde een gek geluid in haar nieuwe Tesla en stuurde een video van het geluid naar de klantenservice. De servicemedewerker had met een aantal collega’s naar het geluid geluisterd en vond het allemaal wel in orde. De oorzaak van het geluid zouden de grotere remmen onder de Model 3 Performance zijn, die maakten nu eenmaal wat meer geluid.

De Tesla-rijder ging niet akkoord met de conclusie en ging naar een onafhankelijke garage voor een inspectie. Daar bleek dat de gloednieuwe Tesla Model 3 zonder remblokje op één van de achterwielen was geleverd. Waarschijnlijk een foutje in de fabriek. Tesla gaat nu de auto onder garantie repareren, maar door lange levertijden staat de auto al drie weken bij de garage.

Het slepende geluid van de Tesla Model 3 zonder remblokje

Advertentie

Reacties

  • Wake up Elon heeft op 17 januari 2022 geschreven:

    Daarom kopen alleen nog fanboys deze “auto’s”. Niet voor niets dat wij in Nederland de Tesla massaal laten vallen en gewoon weer kopen van merken die wel weten hoe je een auto in elkaar bouwt.

    Reageer
  • Weg er mee heeft op 17 januari 2022 geschreven:

    Kwaliteit? 0/10. Service? 0/10. Dat er nog mensen zijn die deze dure rommel kopen?!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie