Wordt de jacht van Tesla op een Nürburgring-record een modern Moby Dick-verhaal? De rode Tesla Model S Plaid, wie klaar gestoomd wordt om het vierdeurs EV-record van Porsche te pakken, is naar verluidt gecrasht. Door de crash is de rode Model S nu buiten gebruik en alleen de blauwe Model S Plaid is nog over. Goed, daar zijn het ook testwerkzaamheden voor, toch?

Thomas Mutsch, de bestuurder van de rode Tesla, was de auto aan het testen op een nat wegdek en verloor hierbij de controle. Niemand heeft de rode Model S sindsdien nog op de Nürburgring gezien. Het is niet bekend hoe ernstig de schade is en of de bestuurder gewond raakte tijdens de crash. We hopen maar dat Mutsch in orde is en dat Tesla snel meer bekend maakt over het ongeval.

Volgens spotters om de baan zette Tesla eerder een rondetijd neer van 7 minuten en 23 seconden. Ze zijn van plan deze tijd nog te verbeteren naar 7 minuten en 5 seconden. Tot nu toe behaalde Tesla nog geen nieuw record op het Duitse circuit, maar ze zijn er nog volop mee bezig. Dit moeten ze nu dus wel even zonder de rode variant van de Model S Plaid doen.

Foto: Screenshot van een eerdere testdag, toen dezelfde rode Model S Plaid van de baan gehaald werd

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)