De toekomst komt per 60 seconden één minuut dichterbij. Dat duurt voor Elon Musk te lang. Met zijn Tesla’s probeert hij de toekomst naar het heden te halen. Soms met succes. En soms ook niet. Autopilot verkeert regelmatig in zwaar weer als het gaat om media-aandacht.

De nieuwe Tesla Model X is voorzien van automatisch openende deuren. Je kunt al vraagtekens zetten bij het praktische nut daarvan. Bovendien is het een extra ding wat stuk kan gaan.

In de onderstaande beelden zie je hoe de deuren van een Tesla Model X zelfstandig opengaan, terwijl de eigenaar 25 meter verderop binnen aan het werk is. En laat op dat moment precies een vrachtwagen langs denderen.

Volgens Tesla ligt de schuld bij de eigenaar: hij zou de automatische deur-functie aan hebben gezet en twee keer op de sleutel gedrukt hebben. De eigenaar, Dr Sam Kovac, vertelt aan CarAdvice dat hij nooit de functie aan heeft gezet en al helemaal niet op de knop van de sleutel drukte.

Dr Kovac durft in ieder geval niet meer zelf in de Tesla te rijden: ‘als er op dat moment een fietser of motorfiets langsreed, had dit veel erger kunnen aflopen. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt, er zijn meerdere meldingen overzee van deze serieus en gevaarlijke ontwerpfout.’

Update: Een reactie vanuit Tesla: ‘In gesprekken met deze klant, maakte hij niet alleen duidelijk dat hij begrijpt hoe de deuren werken, maar dat hij wel degelijk meerdere keren de key fob [de sleutel, red.] heeft ingedrukt, die er voor zorgden dat de voorste deuren open gingen.’

Tesla Model X opent zelfstandig deur terwijl vrachtwagen langsrijdt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)