Kijk niet raar op als je bij het oversteken van een zebrapad binnenkort aangesproken wordt door een Tesla met de vraag of je even door wilt lopen. De elektrische auto’s krijgen binnenkort spraakvermogen dat aan de buitenkant van de auto hoorbaar is. Elon Musk plaatste een video op zijn Twitter van een Tesla Model 3 die zegt: ‘Sta daar niet te staren, spring erin’ en ‘ik heb niet lang op die uitdrukking geoefend’. Boven de video zegt hij ‘Tesla’s zullen snel met mensen praten als je dat wilt. Dit is echt.’

En hij bemerkt dat ‘je auto ook scheten kan laten in hun algemene richting’, wat uiteraard een referentie is naar Monty Python and the Holy Grail. Het zal dus niet een en al serieusheid zijn. Of gewoon helemaal niet. De stem zal ook potentiële inbrekers wegjagen in de Sentry Mode. Tesla’s zijn al langer uitgerust met speakers die aan de buitenkant hoorbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de claxon personaliseren en het geluid dat de auto tijdens het rijden maakt (om voetgangers te waarschuwen) aanpassen.

We vermoeden dat je via het scherm kunt selecteren wat de Tesla naar omstanders zegt. Of het vaste uitdrukkingen zijn of dat je zelf iets mag invoeren, is niet bekend. De tweede optie zet de deur wel wagenwijd open voor misbruik en minder plezierige leuzen. Wanneer de update komt is nog niet bekend. Als je fan bent van flatulentie, dan kun je in een Tesla al je lol op. Elke Tesla heeft een ingebouwd scheetkussen dat digitaal op elke stoel neer te leggen is.

Tesla’s gaan praten (en meer scheten laten)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)