Vandaag zijn de verkiezingen, en dus is het tijd voor het laatste en belangrijkste standpunt van de TopGear Partij. Jullie hebben de afgelopen tijd onze ideeën voor een autovriendelijker Nederland zien langskomen en ja, ze waren misschien niet allemaal even serieus. Maar geloof ons: dit is een belangrijke.

Klaar met autootje pesten

De TopGear Partij gaat vol in tegen de opvatting dat het antwoord op alle problemen is om autorijden nóg duurder te maken. Op dit moment betalen we al meer aan brandstofaccijns (en dus aan gereden kilometers), aan wegenbelasting én aan aanschafbelasting dan onze buurlanden. Toch rijdt iedereen auto, want iedereen moet nu eenmaal naar zijn of haar werk en de treinen zitten al vol. Daarom is het idee van spitsheffing ridicuul. Alsof we voor onze lol in de file gaan staan. Daarbij: als iedereen net buiten de opgegeven spitstijden gaat rijden, hebben we dus zo ongeveer de hele dag file.

We zijn nu eenmaal met heel veel mensen die allemaal tegelijk ergens heen willen, dus er is maar één oplossing: de capaciteit verhogen. Wegen verbreden, knelpunten bestrijden, betere P+R-voorzieningen aan de randen van steden. Precies al die dingen waar we in Nederland de afgelopen tijd eigenlijk al mee bezig waren. Dus wij zouden zeggen: ga daar lekker mee door. En zorg dat automobilisten niet nog dieper in hun portemonnee hoeven te graven.

En nu: stemmen

Ach, was er maar een TopGear Partij, dan werd het hier een autoparadijs. Maar helaas, aan deze fantasie van ons komt vandaag een eind. Dus hebben we nog één boodschap voor jullie: ga stemmen op de echte partijen! (Liefst niet op de autohatende. Alvast bedankt.)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear