Voel je je al oud? Vandaag is het vijftien jaar geleden dat het eerste deel van The Fast en the Furious in de bioscoop verscheen. Regisseur Rob Cohen had in zijn stoutste dromen nooit gedacht dat hij anno 2016 met deel acht bezig zou zijn: Fast 8. Voor velen is de eerste nog altijd de beste. De film zat vol heerlijke clichés en de foutste auto’s. Elke auto had minimaal 112 versnellingen en – uiteraard – lachgas. De film leerde ons dat remklauwen op je Volkswagen Vento overbodig zijn en bij een overdosis lachgas je bodemplaat eronderuit viel. Niemand vindt bovendien de broodjes tonijn lekker en je kunt alles drinken, als het maar Corona is. Een mooi excuus om een paar herinneringen op te halen.

‘Granny shiftin’ not double clutchin’ like you should. You’re lucky that hundred shot of NOS didn’t blow the welds on the intake!’

En nu we het toch over de Fast-reeks hebben. Dwayne ‘The Rock’ Johnson liet recentelijk een glimp van Fast 8 zien. Hij staat in de loods een andere film te promoten en wijst direct wat auto’s aan, bijvoorbeeld de Nissan IDx Concept, een Dodge Viper en uiteraard een Toyota Supra in een felle kleur.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie