Tom Coronel heeft het seizoen WK Toerwagens (WTCC) positief afgesloten. Hij eindigde vijfde na een knappe inhaalrace vanaf de vijftiende plaats. Hiermee was hij de op één na beste Seat-rijder achter oud-Formule 1-coureur Tiago Monteiro.
 
‘Stratencircuits liggen me altijd wel’, aldus Tom Coronel voorafgaand aan de race in Macau. ‘Ik had gerekend op een plaats tussen de acht en de tien [voor het hele seizoen, red.]. Dat kwam er niet helemaal uit.’ Dat er meer in had gezeten bewees hij tijdens de tweede training op zaterdag waar hij de tweede tijd reed.
 
Het is nog niet zeker of Coronel volgend jaar in het WTCC weer met een Seat aan de start zal verschijnen. Aan Tom Coronel zal het in ieder geval niet liggen: ’De Nederlandse Seat-importeur en ikzelf werken er hard aan om volgend seizoen weer met een Seat Leon van de partij te zijn in deze fantastische klasse. In welke vorm dit gaat gebeuren, valt nu nog niet te zeggen, maar daar wordt achter de schermen van alles aan gedaan. We willen op een zo hoog mogelijk niveau goed voor de dag komen en dat vergt een zorgvuldige voorbereiding. Ja, daarbij speelt ook politiek een rol, maar ze weten bij Seat Sport inmiddels wel wat ze aan me hebben. Dat heb ik de afgelopen jaren wel bewezen.’

Reacties

Meer van TopGear