Je kunt niet heel veel langer meer genieten van 2016 en traditioneel betekent het einde van een jaar een stormvloed aan lijstjes. Dus naast de top 2000 beste roerbakgroenten, de top 400 mooiste getallen onder de 400 en de top 100 liedjes voor je hamster, presenteren wij ons eigen lijstje. We voelen ons min of meer verplicht. Dit zijn de 50 beste autospellen ooit gemaakt. Een deel daarvan, tenminste. De rest volgt. Zodra we daar zin in hebben. Lees eerst: Nummer 50 tot en met nummer 41

40: Chase HQ – Arcade (1988)

Tijden veranderen. In 1988 speelde je nog een politieagent met een geweten en moest je boeven vangen. Nu is het doel van de meeste spellen om omaatjes voor hun sokken te rijden en alles te jatten wat los en vast zit.

39: Ayrton Senna’s Super Monaco GP II – Mega Drive (1992)

Zelfs de legendarische Senna was niet immuun voor een mooie deal en hing zijn naam aan dit spel. In die tijd was het helaas niet mogelijk een realistisch spel te ontwikkelen. Omdat 16 bit.

38: TOCA Touring Car Championship – PlayStation (1997)

Wist je dat dit de voorloper van Race Driver: Grid is? Nu wel.

37: Test Drive Unlimited – Xbox 360 (2006)

TDU is een soort GTA, maar dan zonder wapens. Het speelt zich af op het tropische eiland O’ahu en zit stampvol dikke auto’s. Test Drive Unlimited 3 is inmiddels aangekondigd!

36: Hard Drivin’ – Arcade (1989)

Hard Drivin’ was voor die tijd een bijzonder ambitieus spel. In 1989 reed je in volledig 3D en kon je zelfs springen. De speelkast had een koppeling en de auto kon zelfs afslaan.

35: Wipeout – PlayStation (1995)

Ongetwijfeld een van de mooiste spellen bij de lancering van de PlayStation. Stiekem hopen we dat Formule 1 er in 2052 ook ongeveer zo uitziet.

34: rFactor – Windows PC (2005)

Nee, dit is geen talentenjacht voor piraten (ArrrrFactor). Het is wel een van de meest ondergewaardeerde racesimulatoren voor de PC. Dat is direct het hele euvel: wellicht had het spel meer kans op de PlayStation of Xbox.

33: Diddy Kong Racing – N64 (1997)

Kansloos tegen Mario Kart, maar evengoed vermakelijk en net zo slecht voor vriendschappen. De avontuurmodus zorgde voor uren plezier en had zelfs eindbazen aan het einde van de levels.

32: Destruction Derby – PlayStation (1995)

Spellen werden in 1995 steeds geavanceerder. En dat maakte Destruction Derby mogelijk. Goed, de levels waren vlak en er waren slecht twee game-modi, maar dat mocht de pret niet drukken.

31: Real Racing 3 – iOS & Android (2013)

Denk niet te lang na hoe ze zoveel pixels in een apparaat ter grootte van een KitKat-reep (wel de grote) hebben gepropt. Real Racing 3 is vergelijkbaar met Gran Turismo. Koop auto’s en doe mee met evenementen. Koop daarna nog meer auto’s en doe mee met nog meer evenementen.
Advertentie

Reacties

  • Alintay heeft op 24 december 2016 geschreven:

    Doe normaal man rFactor onder Real Racing. De Top Gear redactie heeft blijkbaar geen idee van echt racen.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie