De nieuwe Top Gear is uit! De coverstory bevat gelijk het stomste idee ooit, nou ja, bijna: met bijna 2.000 pk in de sneeuw spelen. Dat betekent nul grip. Helemaal als je tractiecontrolesystemen uit zet, op zomerbanden rijdt en achter het stuur zit van een Ferrari 599, Lamborghini Murciélago LP640 en Aston Martin DBS.

Schade? Mwah. The Stig, die zomaar uit de sneeuw kwam opduiken, heeft zich in ieder geval prima vermaakt. En wij ook.

Top Gears eigen racecoureur – hij kan praten dus het is niet The Stig – gaat deelnemen aan de Westfield Racing Cup die begin april van start gaat. Je kunt hem een aantal keer op Zandvoort en Assen aan het werk zien, maar mocht je daar geen tijd voor hebben: de komende maanden lees je zijn belevenissen. Hoe is het om zelf te racen? (cool!) Hoeveel geld ben je kwijt om een jaartje mee te doen? (valt mee) Wat heb je allemaal nodig om mee te doen? (lef, lef, lef, een helm en een Westfield) Maak je kans om te winnen? (zolang wij meedoen niet)

Een van de belangrijkste nieuwe auto;s van dit moment is de Citroën C5. Als je niet beter zou weten, zie je een Audi A4 met het achterwerk van een BMW 3-serie, maar wij weten wel beter. De C5 gaat vast hoge ogen gooien in het leasesegment, we verklappen je waarom.

Verder ondervroegen we Jeremy, James en Richard wat zij thuis op hun prikbord hebben hangen – naast boodschappenlijstjes. Mooie vrouwen? Mooie auto’s? Beide? Kijk mee wat de heren aan pin-ups hebben opgeprikt.

Wel eens gehoord van België? Dat is die verloren provincie dat prachtige land waar je niet alleen de beste friet kunt eten, maar waar ook hele lege snelwegen te vinden zijn. Top Gears eigen reisverslaggever ging op onderzoek uit in de best verkochte auto van Nederland (Peugeot 207) en de best verkochte auto van België (Renault Mégane).

En dan hebben we nog 180 pagina’s, vanaf nu in de winkel, hier nog meer van de inhoud. En heb je nog geen PlayStation3? Samen met Sony geven we er drie weg, met Gran Turismo 5 Prologue: lees hier hoe je daar kans op maakt…

Reacties