Het is de pest van iedere automobilst: witte busjes. De timmerlui beginnen godzijdank zo idioot vroeg in de ochtend dat je er dan geen last van hebt, maar als jij om vier uur ‘s middags op weg bent naar je laatste borrel, gaan die mannen met z’n negenen in dat opgevoerde witte busje weer naar huis. Acht liggen met hun hoofd tegen de ruit te slapen – en jij kunt hun vullingen tellen want ze schijnen altijd met hun mond open te slapen – en één rijdt.

Dat wil zeggen, hij heeft zijn linkerbeen uit het raam gehangen en kijkt lodderig kaarsrecht voor zich uit, denkend dat hij de enige op de weg is en als enige op de linkerbaan mag rijden. Met 140, jaja, het TDI-bussie is nog gechipt ook. Eigenlijk is er maar een oplossing voor dit rijdend ongerief: verbieden. Huur je stucador maar bij je in het dorp in plaats van bij de goedkoopste aannemer 300 kilometer verderop…

Ook Richard Hammond, trouwens iedereen bij Top Gear, heeft een pesthekel aan die agressieve k..-busjes, maar de Duitse, middelbare blondine Sabine Schmitz laat zien hoe je echt met zo’n gevaarte kan rijden. In een Ford Transit, met Hammond ernaast, op de Ring. De reden? Jeremy Clarkson reed enkele maanden daarvoor zijn snelste ronde ooit op de Nürburgring in een opgevoerde Jag en was zeer trots op zijn tijd. Waarop de struise Duitse ijskoud beweerde dat ze die tijd nog wel met een busje zou halen. Kijk zelf.

Werkt het niet? Dan heb je waarschijnlijk geen RealPlayer op je computer staan. Die kun je downloaden via RealPlayer (een gratis versie – je hoeft geen persoonlijke gegevens in te vullen na de installatie van RealPlayer als je dat niet wilt: druk gewoon op ‘annuleren’, het staat daarna wel op je computer). Wil je geen RealPlayer dan kun je Real Alternative installeren zodat RealPlayer-bestanden in je Windows Media Player worden afgespeeld. Deze ‘plugin’ kun je hier downloaden.

VDS Magazines noch de BBC zijn verantwoordelijk voor het installeren van software van derden op je computer. Doorlinken naar dit filmpje vinden we ook niet zo geinig, neem de url van dit artikel dan gewoon over…

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie